47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivno - Valentina Vidovič

28.12.2010 18:19 - Intervju z modno oblikovalko.

S čem se ukvarjate?
Sem oblikovalka oblačil.

Ali je v Sloveniji na tem področju velika konkurenca?
Temu kar se dogaja v Sloveniji nebi rekla konkurenca. Saj če si pri oblikovanju dober, oblikuješ stvari, ki niso podobne ali enake drugim, ki so v istem poslu, imaš težko konkurenco. Bolj je težava, kar vsi povdarjajo, v majhnosti trga. Zaradi tega je prebijanje malo težje.

Kako pridete do ideje za kreacije?
Ideje ponavadi dobim v vsakodnevnih stvareh. Včasih se porodijo v najbolj nemogočih situacijah. Med potjo kamorkoli, opazim zelo veliko stvari, oblik, barv, arhitekture, ki me navdihujejo, da jih kasneje prikažem v oblačilih.
 
Kje kreacije prodajate in komu so namenjene?
Večinoma prodajam zelo urbane kreacije, ki so namenjene živahnim, igrivim ljudem. Zelo rada se poigravam z oblikami in barvami in zato so moja oblačila zelo asimetrična in barvita. Nekaj je pa tudi poslovne in večerne mode, ki jih pa oblikujem po naročilu. Prodajam jih na spletni trgovini in v svojem ateljeju. Zainteresirani kupci lahko kontakte dobijo na www.valentina.si

Ali kreacije predstavljate tudi na natečajih?
Ja, tudi na natečaje se prijavljam. Saj so to posebni izivi. Kajti oblikovati za natečaj pomeni veliko več svobode, kljub podanim navodilom in inspiraciji, kot oblikovati za stranko.
Zmaga na enem natečaju je bila odločilna, da sem se podala na samostojno pot in dobila samo avest za ustvarjenje.

Kaj bodo trendi za prihodnje leto?

V tem letu bo ženska, ki nosi moja oblačila, za spoznanje odrasla. Zgodila se bo rahla sprememba. Oblačila, ki so bila do sedaj bolj namenjena prostemu času, bodo postala primerna za službo in coctail zabave. Trend bo romantično obarvan, kakšna čipka bo prisotna in močne barve.

Ali ste sodelovali že z kakšno znano osebo in kaj vas je pri njej navdušilo?
Ne, z znano osebo še nisem sodelovala.

Po čem merite uspeh v svojem poslu?
Meni je uspeh zadovoljna stranka. Ko si moje oblačilo nekdo z veseljem in ponosom obleče in z tem odnosom tudi nosi.

Kaj so tri najpomembnejše stvari za uspeh v vašem poslu?
Tri najpomembnejše stvari za uspeh v mojem poslu so, po mojem mnenju, izvirnost pri idejah, trdo delo in odločnost.

Kakšne cilje imate glede svojega posla v tem letu? Kje vas lahko vidimo v prihodnje, kaj je aktualno sedaj?
Projekti za leto 2011 se odpirajo, vendar ni še noben tako daleč, da bi lahko kakšnega posebaj izpostavila. Predvsem je cilj pridobivanje novih strank in širjenje blagovne znamke na čimveč prodajnih mest v Sloveniji.

Menite, da je mladost vaša prednost?
To, da sem mlada ne bi vzela kot prednost. Iščem se še, moje oblikovanje še ni trdno, ni še prepoznavno. Mislim, da te stvari prihajajo z leti in z zorenjem.

Imate vzornika ali vzornico?
Prav posebne osebe ne bi mogla izpostavit. Je nekaj oblikovalcev, ki me navdošujejo, ampak jih ne bi postavila med vzornike. Nasplošno me navdušujejo ljudje, ki si v življenju postavljajo visoke cilje in se za njih trudijo, trdo delajo, da bi jim uspelo priti do konca. Tudi, če jim ne uspe doseči točno določenega cilja, da so zadovoljni  s tem, da so poskusili in ne obupajo, grejo naprej in poskušajo drugje.

Kakšen namig za vse, ki si želijo uspeti v tem svetu?
Za uspeh nas ne sme biti strah novih izivov, se spustiti v neznano in delati. Če v svoje delo verjameš je uspeh zagotovljen

Katera je bila vaša največja odločitev v življenju?
O največji odločitvi v življenju težko govorim, mlada sem še. :) Da sem, kljub prepričevanjem, da si izbiram poklic, za katerega ni garantiranih služb, ni najbolj pametna ideja,  poslušala samo sebe in se odločila za za to pot. Obožujem jo, čeprav ni lahka.

Če bi o sebi napisala dve prednosti ter vsaj eno slabost, kaj bi rekla?
Prednost je definitivno to, da sem vztrajna in ne odneham zlahka ter, da imam rada nove izive. Slabost, je po mojem to, da se nikoli ne posvetim samo enemu projektu ampak si jih naložim več ob istem času. Posledično tudi velikokrat zmanjka časa za zaključek projekta.

Koliko časa na teden posvetite internetu? Kaj vam je všeč na spletni strani najnaj.si?
Na internetu preživim veliko časa, ker tudi veliko raziskujem preko raznih brskalnikov. Lahko tu nekaj ur dnevno. Spletna stran  najnaj.si mi je zanimiva, ker združuje toliko različnih področij na enem mestu. Ja, kviz me je, pa obsedel. sploh ne znam nehati odgovarjati na vprašanja.

Dodaj na Facebook

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!