47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - Žana Povše

20.10.2010 12:15 - Foto: Tibor Golob - Intervju s pevko Žano.

Kaj zate pomeni, da si pevka?
To je moja življenska pot, brez tega si ne znam predstavljati svojega življenja.Tudi med pavzo,ki je trajala dolgi dve leti, sem zelo pogrešala petje, zato so tudi začeli nastajati domači videoposnetki, ki jih lahko spremljate na Youtube.

Kaj so tri najpomembnejše stvari za pevko?
Meni osebno je najbolj pomembno, da verjamem v pesem,ki jo pojem in da jo čutim, ker drugače jo tudi poslušalci ne sprejmejo, na žalost je bilo v preteklosti velikokrat tako,da sem morala izvajati pesmi, ki smo bile narejene za publiko, meni pa niso bile pisane na kožo. To se je seveda poznalo tudi na poslušalcih, ker jim nisem znala predstaviti tega, kar je bilo od mene zahtevano. Druga stvar je seveda publika oziroma poslušalci. Brez njih ne obstajam in se jim ob vsaki priložnosti tudi zahvalim, da mi stojijo ob strani. Tretja stvar pa je uživanje na odru. Ko izgubiš veselje do nastopanja, lahko kar zaključiš in počneš kaj drugega. To je zelo pomembna stvar pri izvajalcih. Če ti uživaš na odru, bodo uživali tudi poslušalci.

Kakšne cilje imaš glede petja v tem letu? Kje te lahko vidimo v prihodnje, kaj je aktualno sedaj?
Še letos se vračam na sceno z zamudo sicer, ker sem si počasi sestavljala ekipo s katero sodelujem. To so ljudje iz tujine, tako da gre vse bolj počasi, vendar se je splačalo počakati, ker je rezultat izjemen. Se res pozna, da je to svetovna in profesionalna produkcija. Sem zelo ponosna, da lahko sodelujem z Milanom Sajetom iz Nemčije. Konec leta pripravljam "comeback" v velikem slogu, lepa, zabavna prireditev, predstavila se bom v malo drugačni, bolj kvalitetni glasbeni preobleki. Mislim,da bo zelo zanimivo:)

Katera pevka ti je za vzor?
Od nekdaj poslušam črnsko glasbo, zato mi tudi pri petju najbolj leži RnB. Moje vzornice so Beyonce, Lauryn Hill, Whitney Houston in Mariah Carey.

Si še vedno srečno zaljubljena?
Seveda.Še vedno zelo srečna:)

Kako je postati mamica?
Ne da se opisati z besedami. Nekaj čudovitega in moja hčerka je najlepša stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Tega ne bi zamenjala za nič na svetu!

Imata s fantom, s katerim si zaročena kakšne skupne ideje/projekte v planu? Kaj pa glede butika?
Zaenkrat ne, sicer sva se skupaj pred kratkim podala tudi v manekenske vode-on se s tem ukvarja že dolga leta, mene pa so prepričali pred kratkim. Tako da, mogoče se kje kdaj skupaj pojaviva...

Kaj je najpomembnejše za uspeh v pevskem svetu?
Sem že povedala pri treh najpomambnejših stvareh za pevko. Seveda pa brez sreče ne gre…

Kakšen namig za vse, ki si želijo uspeti v tem svetu?
Nekako moraš biti ob pravem času na pravem mestu. Vedno moraš vztrajat in če veš kaj hočeš, lahko to tudi dosežeš.

Kako ti uspeva opravljati vsa ta različna dela, ki se jim posvečaš?
Ne vem. Res lahko opravljam več stvari naenkrat, vendar vsake toliko časa doživim "kolaps" in res ne vem, kaj bi sama s sabo. To se je zgodilo pred kratkim, zato sem si tudi vzela tako dolgo pavzo, da razmislim kaj hočem, kaj potrebujem in zdaj grem s polno paro naprej. 

Katera je bila tvoja največja odločitev v življenju?
Otrok..In to je bila tudi najboljša odločitev v mojem življenju, ker me je moja hčerka naučila stvari, zaradi katerih sem danes takšna oseba kot sem. Včasih še sama sebe presenetim, ker sem osebnostno zelo odrasla in večkrat se hčerki kar zahvalim za tako dobro šolo:)

Če bi o sebi napisala dve prednosti ter vsaj eno slabost, kaj bi rekla?
V življenju sem kar veliko trpela in zgodilo se mi je veliko slabega. To je bila zame dobra šola. Naučila sem se, da se v vsem slabem skriva nekaj dobrega. Sem zelo pozitivna oseba. Kot drugo: v meni se skriva ogromno ljubezni. Tako kot jaz potrebujem ljubezen, tako jo tudi dajem. Rada imam vse okrog sebe, pa naj bo to moja družina ali prijatelji. Hvaležna sem za vse ljudi ,ki jih imam okoli sebe! O slabostih pa ne bom govorila, ker se raje osredotočam na vesele in srečne plati svojega življenja…

Koliko časa na teden posvetiš internetu? Kaj ti je všeč na spletni strani najnaj.si?
Kar veliko, ker se dogovarjam za neko sodelovanje in delo v tujini. Nazadnje mi je bil najbolj všeč članek o fotografu Tiborju Golobu, katerega občudujem. Je velik talent in mislim da bo s svojim delom prišel še daleč.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!