47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - Tibor Golob

12.10.2010 19:44 - Intervju z vedno bolj znanim fotografom.

Kaj zate pomeni, da si fotograf?
Kot fotograf se uveljavljam šele zadnjih nekaj mesecev. Sploh pa mi je fotografija bila že od nekdaj zelo pri srcu. S fotografijo lahko še na drugačen način pokažeš svojo inovativost in ustvarjalnost! Moram priznati, da sem vedno občudoval dobre fotografe in sedaj se tudi sam podajam v vode fotografije. Zato upam, da bom nekoč lahko kos priznanim slovenskim ali celo tujim fotografom.

Kaj pa pevska kariera?
Tukaj pa je odgovor zelo katek in jedernat. Je ne bo, haha.

Kaj lahko poveš o nastopih v oddaji Spet doma?
Na avdicijo v oddaji Spet doma sem se prijavil, ker sem želel vsaj enkrat izkusiti kako poteka snemanje ene velike oddaje. Sploh pa mi je od vsega najbolj pri srcu delo pred kamerami in samo vodenje. Pokazal sem se po mojih najboljših močeh, zdaj pa je tole samo še en lep spomin!

In manekenska kariera?
S tem se ukvarjam vedno manj! Če pride kakšna prošnja ali priložnost, jo zagrabim. Sicer pa se mogoče malo bolj znajdem za fotoaparatom, kot pred njem.

Zakaj si se iz dolgolasa spremenil v kratkolasca?
Rabil sem spremembo! Dolgo sem okleval, če bi to res naredil ali ne! Itak pa lasje lahko še vedno na novo zrastejo!

Kaj so tri najpomembnejše stvari za fotografa?
Najbolj pomemben se mi zdi odnos med fotografom in modelom. Vsi niso vešči v poziranju in boljši kot je odnos, boljše so lahko fotografije. Kot drugo bi rekel, da si upaš tvegat. In tretje, da ni oprema tista, ki dela fotografa dobrega. Če delaš in slikaš z dušo, lahko z minimalno opremo narediš vrhunsko sliko! 

Kakšne cilje imaš glede fotografije v tem letu? Kje te lahko vidimo v prihodnje, kaj je aktualno sedaj?
Ko sem začel slikat, sem si sam pri sebi rekel, da vsako naslednje slikanje more biti boljše! Tako, da je to zaenkrat moj edini najbolj pomemben cilj! Če želim napredovati, se moram hrati tudi zelo izpolnjevati. Zaenkrat imam v planu še nekaj slikanj za promo material glasbenikom. Ker pa v večini soledujem z vizažistko Mojco Škof, frizerjem Kristjanom Skamljičem, se skupaj ravno dogovarjamo za nov podvig v nekoliko ekstremnih pogojih za slikanje. Če se nam želja uresniči, bodo fotke kmalu na ogled!  Sicer si načrtov za naprej nikoli ne delam, se prepustim usodi. Vse se vedno zgodi z razlogom. 

Kateri fotograf ti je za vzor?
Trenutno najbolj občudujem delo Žiga Mihelčiča.

S katerimi zvezdniki in zvezdnicami si v Sloveniji že delal? Koga ali katero osebo bi posebaj izpostavil?
Pevkami Sanjo Grohar, Žano Povše in Petro Pečovnik, bivšo članico skupine Bepop Tinkaro Zorec, radijskega voditelja Gregorja Bolčino, pevcem Domnom Kumrom, z raznimi slovenskimi modeli, kot sta Vanesa Štefanovski in Aida Muratović, miss Slovenije 2010 Sandro Adam. Izpostavil bi pa mogoče ravno Sandro Adam, sploh zaradi ambienata, kjer smo slikali. Nekako se mi je zdelo najbolj primerno na njen odgovor iz tekmovanja za Miss SLO, da naredimo fotografije v Postojnski jami!

Kaj je najpomembnejše za uspeh v fotografskem svetu?
Dobra fotografija! Boljša, kot je fotografija več lahko z njo dosežeš! 

Kakšen namig za vse, ki si želijo uspeti v tem svetu?
Kot sem že rekel v enem izmed prejšnih vprašanj. Ni vse v opremi, potrebno se je znajti. In se naučiti delati s tem, kar imaš na razpolago v tistem trenutku! Sicer se tudi sam še zelo razvijam in sem komaj na začetku poti, tako da zaenkrat še tudi sam rabim kakšen nasvet ;)

Kako ti uspeva opravljati vsa ta različna dela, ki se jim posvečaš?
Zanima me miljon stvari. In ko te nekaj tako zelo pritegne, najdeš tudi čas za to! Vedno se najde pot, samo poiskati jo je potrebno!

Katera je bila tvoja največja odločitev v življenju?
Da sem se postrigel na kratko :D haha

Če bi o sebi napisal dve prednosti ter vsaj eno slabost, kaj bi rekel?
Iznajdljiv in optimist do konca! Moja največja slabost je pa definitivno moje prekomerno pozabljanje! 

Koliko časa na teden posvetiš internetu? Kaj ti je všeč na spletni strani najnaj.si?
Internetno vedno več! Mogoče že preveč, v številke se raje sploh podajal ne bi ! Na spletni strani najnaj.si so mi še posebej všeč blogi, si vsake toliko časa kakšnega preberem!

Ali si še samski?
Da;)

Tibor tudi v videu za Simobil:

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!