47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivno - intervju Erik Ferfolja

26.7.2010 12:44 - Foto: Aleksander Štokelj, Aleš Bravničar - Pevec, maneken, organizator dogodkov, novinar, voditelj in še kaj.

Kaj zate pomeni petje?
Pojem, odkar pomnim. Moj oče je bil od nekdaj dejaven v različnih oktetih. Poleg tega pa je tudi multi-inštrumentalist. Igra na harmoniko, trobento, kitaro, orglice in kaj bi se našlo. Jaz sem mu sledil. Najprej sem bil član otroškega, nato mladinskega pevskega zbora. Opravil sem tudi nižjo glasbeno šolo iz trobente. Glasba na splošno mi zelo veliko pomeni. Je nekako del mene in se ji ne morem upreti. Od vedno nastopam v različnih vlogah. Ko me publika nagradi zaradi dobrega pevskega nastopa, sem še toliko bolj zadoščen in srečen.

Katerega glasbenika-co bi posebaj izpostavil, s katerim si sodeloval v preteklosti ali sedaj?
Sodeloval sem že z nekaj priznanimi glasbeniki, kot so baskitarist Jani Hace, kitarist in producent Mark Lemer, pevka Apolonia, avtor in producent Davor Božič, avtor in producent Sergej Pobegajlo in drugi. Zaenkrat sem najbolj intenzivno sodeloval z Markom Lemerjem in Apolonijo Šterk, ki sta mi veliko pomagala pri razvijanju solistične kariere. Zagotovo pa ne bom pozabil obdobja s skupino Artbeat in pevko Manjo Plešnar. S slednjo sem tudi prvič stal na festivalskem odru, MMS 2006.

Tvoja največja odločitev v življenju?
Zdi se mi, da nisem nikdar sprejel velike odločitve. Vedno so si sledile postopoma. Morda je bila največja prav odkup lepotnih licenc, organizacija finalnega spektakla Mister Slovenije 2010. Gre za zares zajeten projekt, ki ga brez železne volje in vere ne bi razvijal, tako kot ga.

Tvoj življenjski moto?
Živi svoje sanje!

Kaj, pa zate pomeni manekenstvo? Kaj je prioriteta zate – petje ali manekenstvo? Kaj pa voditeljstvo?
Zagotovo se med petje najbolj sprostim in uživam. Če bi naenkrat prejel vse tri ponudbe, bi verjetno sprejel tisto, ki bi bila najbolj dobičkonosna. To pomeni, da vse tri omenjene dejavnosti z veseljem opravljam. Če se le da, jih skušam preplest in na ta način oplemenitit. 

S čem se še ukvarjaš?
Z novinarstvom, fotografijo, plesom in organizacijo dogodkov. Vse pa se nanaša na svet zabave.

Si tudi kar športno aktiven – kaj je najbolj pomembno za oblikovanje lepega telesa?
Zagotovo je najbolj pomemben zdrav način prehranjevanja. Glede fizične aktivnosti pa bi predlagal kombinacijo anaerobnih in aerobnih treningov.

Kaj lahko poveš o izboru na Tajvanu, ki si se ga udeležil? Ali imajo res svetlolasci prednost na izborih?
Na lepotnih izborih je pomembna prava kombinacija vsega. Na svetovnem nivoju gre za malenkosti. Večina fantov je lepega zunanjega videza. Zato izstopajo tisti, ki prepričajo z osebnostjo. Polt kože in barva las nista bistveni.

Tvoji naslednji projekti?
Projekt Mister Slovenije je zastavljen tako, da se nikdar ne zaključi. Zdaj se ukvarjamo s pripravami na svetovni izbor Mister International 2010, ki bo novembra v Indoneziji. Trenutno se intenzivno dogovarjamo z morebitnimi pokrovitelji, ki bi nas podprli. Časi so težki, zato si lahko predstavljate, v kakšnem položaju smo. Seveda pa ne zanemarjam niti drugih svojih aktivnosti. Ves čas nastopam kot pevec, voditelj, maneken in plesalec. Tega bo v jesenskem času še veliko več.

Kakšna tvoja prednost in slabost?
Prednost je, da sem zares vztrajen. Slabost pa, da včasih počnem preveč stvari naenkrat.

Kdaj občutiš poraz?
Na vsako stvar se skušam zelo dobro pripravit. Redkokdaj imam občutek, da sem poražen. So pa trenutki, ko se zaradi kakšnega manjšega, neusodnega spodrsljaja zamisliš. Če se mi zdi, da stvar nisem sposoben realizirati, se tega ne lotim.  

Skrita želja?
Nimam skritih želja. Želim si le, da bi nekoč vse to, kar že opravljam, delal brez stresa in popolnoma užival.

Koliko časa na teden posvetiš internetu?
Na internetu sem praktično ves čas. Neprestano se posvečam pisanju ponudb, prošenj in novinarskih člankov, kar pomeni, da sem ves čas priklopljen na splet.

Kakšen nasvet imaš za mlade, ki želijo uspeti v petju, manekenstvu ali voditeljstvu?
Če si to res želijo, bodo tudi dosegli. Predvsem naj sledijo notranjemu glasu in naj bodo pri tem vztrajni.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!