47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - Nina Šušnjara

14.5.2010 11:02 - Mlada oblikovalka je spregovorila za najnaj.si.

Kaj zate pomeni, da si modna oblikovalka?
To mi pomeni vse. Pomeni mi uresničitev mojih sanj. To ni le del mene, to sem jaz.

Udeležili smo se tvojega dogodka Chambord & Nina Šušnjara pred kratkim, zato nas zanima ali so dogodki sestavni del tvojega življenja?

Pravzaprav da. Veliko dogodkov se udeležim, ker rada podprem ljudi, ki jih cenim.

Kaj je najpomembnejše za dobro modno revijo?
Dober tim. Vedno poudarim, da sama takega projekta ne bi zmogla. Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalila vsem sodelavcem, prijateljem in družini za vso podporo. Verjeli so vame in me brezpogojno podprli.

Kaj najraje delaš (stiliranje, oblikovanje oblačil, kolekcij ali kaj drugega?)
Najbolj srečna sem, ko oblikujem novo kolekcijo. Takrat ne rabim sklepati nobenih kompromisov in lahko delam to v kar verjamem.

Kako najpogosteje dobiš zamisel za svoje nove kreacije?
Najpogosteje kreacije sanjam. Čez dan veliko razmišljam o kreacijah. Nastane nekakšna konfuzna situacija mojih misli in ko zaspim se misli skristalizirajo. Naslednji dan pa je slika jasna.

Kaj je trend letošnjega poletja?
Trend letošnjega poletja so oblačila  s potiskom v črno-beli grafiki, korzeti (ki jih oblečemo pod prevelik suknjič, ki pa je prav tako hit letošnje sezone), vzorčaste hlače in različne variacije kombinezona.

Vključena si tudi v projekt Ženska s konceptom. Lahko več poveš o tem?
To je poučen in svež seminar z vrhunskimi predavatelji, ki učijo ženske postati ženska s konceptom. In to je ženska, ki sledi svojim ciljem in v njih verjame. Seminar zajema tečaj javnega nastopanja, neverbalne komunikacije, bontona, ličenja, oblačenja ipd. Moram reči, da sem se tudi sama naučila stvari, ki mi danes pridejo zelo prav.

S katerimi znanimi osebami si že vse sodelovala? Bi posebej koga izpostavila?
Najdlje  sodelujem s Špelo Grošelj, Nino Pušlar in Tino Vrhovnik Cavazza. To so punce, ki so mi zaupale že od samega začetka. Sodelovala sem ali pa še sodelujem z Lucijo Gubenšek, Sašo Lendero, Manco Špik in mnogimi drugimi.

Kakšne cilje imaš glede modnega oblikovanja v tem letu?
Trenutno pripravljam novo kolekcijo, ki pa naj ostane še skrivnost. Lahko povem da kolekcija bo, kako bo pa predstavljena pa je odvisno od sponzorjev.

Kateri modni oblikovalec/oblikovalka ti je za vzor?
Cenim in spoštujem prav vse oblikovalce, saj sama vem koliko truda in odločnosti je potrebnega za nek dosežek. Od slovenskih oblikovalcev bi izpostavila Matevža Faganela, Jeleno Prokovič, itd…Če pa me sprašujete po »vzornikih«, pa težko rečem, ker jih je veliko. Se trudim, da nihče ne bi preveč vplival name. So pa sigurno med njimi Karl Lagerfeld, Maison Martin Margiela, Balmain, DIANE von FURSTENBERG, Gabrielle "Coco" Chanel in blagovna znamka Givenchy.

Kaj je najpomembnejše za uspeh v modnem svetu?
Najbolj pomembno je, da verjameš vase in imaš trdo kožo. Sama sem se obkrožila z ljudmi, ki jim zaupam in ohranjajo trezno glavo. Vem da mi bodo v težkih trenutkih rekli ne, čeprav bi sama mogoče raje slišala da.

Ali je perfekcionizem ovira ali prednost za tvoj posel?
Perfekcionizem nekako povezujem s samokritičnostjo. Oboje je potrebno, da imaš prostor za napredek.

Kako ti uspeva opravljati vsa ta različna dela, ki se jim posvečaš?
Ker zares ljubim kar delam in mi ni težko. Ne rečem, da delo ni naporno, ampak če res živiš in dihaš s tem, prebrodiš vse.

Katera je bila tvoja največja odločitev v življenju?
Trenutno se ne spomnim nobene zares pomembne. Drugače pa mislim, da je v življenju veliko dilem in dvomov. Imam super družino, ki mi vedno svetuje v takih primerih.

Če bi o sebi napisala dve prednosti ter vsaj eno slabost, kaj bi rekla?
Hhmmmmm….. prednosti : perfekcionizem in samokritičnost…. slabosti: perfekcionizem in samokritičnost J

Koliko časa na teden posvetiš internetu?
Moram reči da sem vsak dan na internetu. Če ne zaradi elektronskih sporočil, pa zaradi česa drugega. Internet me tudi zelo sprošča in zares si ne bi mogla predstavljati današnjega tempa življenja brez njega.

Kaj ti je všeč na spletni strani najnaj.si?
Všeč mi je da je zelo raznolika. Najbolj všeč pa so mi intervjuji.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!