47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - Darko Krajnc

4.5.2010 08:41 - Pogovarjali smo se s politikom, predsednikom stranke mladih - zeleni Evrope in še kaj bi lahko našteli.

Kaj za vas pomeni, da ste politik?
Politika kot moja aktivnost mi pomeni neke vrste poslanstvo. Enostavno ne morem pristajati na to, da se 'ne da nič spremeniti'. In mirno gledati, kako se ne dela za dobrobit ljudi in okolja v katerem živimo, da se na veliko krade in zelo nerazumno troši denar ljudi, ki pa so vedno bolj izolirani, oddaljeni od centrov odločanja in nimajo svojega zagovornika.

Kaj so vaše glavne naloge, kot predsednika Stranke mladih – Evropski Zeleni?
Se jih ne da na kratko našteti. Vodenje stranke na nacionalni in evropski ravni, predstavljanje stranke, njenega programa in stališč v javnosti ter tudi koordiniranje delovanja stranke na lokalni ravni.

Katera so tri glavna področja za katera se stranka zavzema?
Socialno državo, spoštovanje človekovih pravic ter sožitje med ljudmi in naravo. Vse skupaj bi moralo rezultirati v višji kakovosti bivanja vseh a žal temu ni tako. Izpostavljamo osamosvajanje mladih in sožitje med generacijami.

Malokdo ve, da ste bili v rejništvu. Kaj sami menite o tem?
Rejniško izkušnjo jemljem kot prednost, kot nekaj kar me določa in kar mi je pomagalo, povečalo možnosti za razvoj lastnih potencialov. Tudi zavoljo tega in, ker si želim pozitivnost rejništva širiti med ljudmi, še posebej pa motivirati otroke, ki jih doleti taka usoda, sem še vedno veliko prisoten na področju rejništva, vodim Rejniško društvo Slovenije.

Kakšne cilje imate glede politike v tem letu?
Jeseni me osebno čakajo županske volitve v domači občini – v Šentilju. Kot predsednik stranke pa si želim, da povečamo število občinskih svetnikov in županov vsaj za polovico, glede na obstoječe stanje.

Imate vzornika?
Da. Dr. France Bučar. Ker je res deloval v dobrobit ljudi, sledil in še vedno sledi širšim družbenim interesom in ne kot večina politikov nekim ozkim lastnim ali 'sponzorskim interesom'. Pa še kak vzornik bi se našel.

Kaj je najpomembnejše za uspeh v pevskem svetu?
Hahaha. Nisem nikoli uspel v pevskem svetu niti se nisem kaj dosti ukvarjal s petjem. Rad imam glasbo in rad kaj zapojem, včasih še malo zabrenkam. Verjetno je vprašanje letelo na moje sodelovanje v oddaji »Zvezde pojejo«. Zelo lepa izkušnja. Cilj mojega sodelovanja tam pa ni bil preboj v pevske vode :)

Če pa je vprašanje splošno – v modernem svetu včasih res ne vem, kaj je najbolj pomembno za prodor…so pa zame še vedno carji Beatli, Bee Geesi, Elvis, Stonesi,…Balaševič, Ćolič…od domačih pa seveda slovenski kantavtorji, Oto Pestner in Fantje s Praprotna :). Od dam pa Ditka Haberl, Djurdjica Barlović in Belinda Carlisle. Preveč je vseh. Glasbo imam res zelo rad. Imam preko 600 originalnih CD-jev.

Kakšen namig za vse, ki si želijo uspeti na političnem področju?
Ne počnite tega doma :) …ali za šankom…ampak v javnosti. Pridružite se boju za spremembe v družbi, za družbo po meri človeka in delovanju, ki bo ohranilo ravnovesje na planetu.


Kako vam uspeva opravljati vsa ta različna dela, ki se jim posvečate?
Težko. Rad povem, da bi rabil vsaj 5 življenj, da bi lahko delal vse, kar želim. A ker večino stvari delam z veseljem kar gre. Se trudim reducirat določene aktivnosti, pa je težko najti zamenjavo.

Katera je bila največja odločitev v vašem življenju?
Očetovstvo. Sledi pa vsekakor kandidatura za predsednika države.

Če bi o sebi napisali dve prednosti ter vsaj eno slabost, kaj bi rekli?
Vztrajnost, komunikativnost. Največja slabost pa zamujanje.

Koliko časa na teden posvetite internetu? Kaj menite o spletni strani najnaj.si?
Preveč. Sem dokaj aktiven na internetu, ker konvencionalni mediji niso (najbolj) naklonjeni neparlamentarnim strankam. Poleg svoje spletne strani – bloga, uporabljam Facebook, dva maila in veliko ostalih strani za informiranje, učenje.

Najnaj sem spoznal pred kratkim, ko je imela prijateljica intervju na strani. Je fajn. Verjetno gre za novejšo stran, ki bo še prodrla.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!