47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - Sara Lednik

25.4.2010 17:56 - Preberite intervju s članico skupine Explosions.

Kaj zate pomeni, da si pevka?
Biti pevka mi na nek način pomeni izpolnitev otroških želj. Že ko sem bila mala, sem imela doma mini mikrofon in sem oponašala pevko Tajči. Z glasbo sem na nek način že od malega močno povezana, saj je moj oče po poklicu glasbenik, igral je v Simfoničnem orkestru Rtv in zato sem velikokrat odšla z njim v službo in opazovala vaje, snemanja in poslušala koncerte. Pa tudi moj brat je bobnar, tako da je bilo samoumevno, da bom tudi sama igrala kakšen instrument. Odločila sem se za flavto in tako končala glasbeno šolo na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je klarinet učil tudi moj oče.

Kaj je najpomembnejše za dobro pevko?
Ne bi mogla definirati, kaj je tisto najpomembnejše, zagotovo pa je zelo pomembna močna želja po uspehu, veselje do glasbe, potrebnega je tudi nekaj talenta in pa seveda trdo delo.

Kakšne cilje imaš glede petja ali vaše skupine v tem letu?
V tem letu nameravamo jeseni izdati svoj prvi samostojni studijski album. Zato tudi pospešeno pripravljamo in snemamo skladbe. Prejšnji teden smo na radijske postaje poslali nov singel Čar poletja, ki ga je napisal Steffanio. Za to pesem tudi pripravljamo video spot, ki ga bomo posneli v naslednjih 14 dnevih. Seveda bo tudi spot zelo poletno obarvan. Kar se skupine tiče, smo se prijavili tudi na nekaj festivalov v tujini, med drugim na Sunčane skale, kjer smo v tekmovalnem delu za Pesem leta nastopili že dvakrat. 

Zakaj se je skupina preimenovala v Explosions?
Preimenovali smo se predvsem zaradi tega, ker smo nekako šli v malo drugačno glasbeno smer in smo to želeli zasidrati tudi z manjšo spremembo v imenu. Ime je v osnovi sicer isto, saj smo le črko S prestavili na konec imena, torej Explosions. 

Katera pevka ti je za vzor?
Kot sem že prej povedala, sem v otroških letih zelo rada poslušala Tajči in jo tudi poskušala imitirati. Že od začetka spremljam tudi glasbeno pot pevke Jennifer Lopez, katero sem nekaj časa smatrala tudi kot svojega idola. Trenutno pa mi je najbolj všeč britanska pevka Cheryl Cole, ki je pred nekaj časa uspešno izstopila iz ženske zasedbe Girls Aloud in se podala na samostojno pot. Všeč mi je njen stil glasbe, predvsem zvrst ki jo izvaja, in pa tudi dejstvo, da na svojih nastopih pokaže tudi plesne sposobnosti in veliko da na sam perfomanse. Ker sem bila tudi sama včasih dolga leta plesalka, si take nastope z veseljem ogledam in jih zelo cenim.

Kaj je najpomembnejše za uspeh v pevskem svetu?
Najpomembnejša je želja po uspehu, volja posameznika, pevske vaje in izpopolnjevanje, nekaj sreče in pa seveda vztrajnost!!!

Kakšen namig za vse, ki si želijo uspeti v tem svetu?
Naj se vpišejo v glasbeno šolo, naj se nekaj časa prej ukvarjajo z glasbo ali pa pojejo v pevskem zboru. Tudi sama sem skozi celotno osnovno šolo obiskovala pevski zbor, s katerim smo imeli tudi nekaj nastopov. Vsi, ki pa se želijo z glasbo ukvarjati profesionalno, pa naj poizkusijo posneti lasten komad, naj verjamejo vase in naj bodo vztrajni. 

Kako ti uspeva opravljati vsa ta različna dela, ki se jim posvečaš?

Predvsem sem dobro organizirana. Kjer je volja, je tudi pot. Ker rada počnem vse stvari, s katerimi se ukvarjam, se potrudim, da imam za vse dejavnosti dovolj časa. Včasih je samo težko vse to skupaj usklajevati z obveznostmi na fakulteti. Sem pa 'prigurala' že daleč, saj me sedaj poleg nekaj seminarskih nalog, čaka le še diploma.

Katera je bila tvoja največja odločitev v življenju?
Kakšnih ogromnih, življenjsko pomembnih odločitev, zaenkrat še nisem sprejemala, je pa res da se velikokrat pojavijo trenutki, tudi težki, kjer je treba sprejeti neko odločitev in se tega držati ne glede na kaj.

Če bi o sebi napisala dve prednosti ter vsaj eno slabost, kaj bi rekla?
Slabost je ta, da sem nerodna. Pozitivna stvar pa je da sem skoraj vedno točna in ne zamujam. Moji prijatelji pravijo da sem tudi zelo prijazna in komunikativna, kar si štejem v pozitivni del svoje osebnosti.

Koliko časa na teden posvetiš internetu? Kaj ti je všeč na spletni strani najnaj.si?
Na strani najnaj.si mi je všeč predvsem to da je zelo raznolika. Na njen najdeš od horoskopa, iger, glasbenih lestvic, do člankov in blogov. Stran se mi zdi predvsem vsebinsko zanimiva zaradi svoje pestrosti ponujenih vsebin. Internet in računalnik uporabljam vsak dan, saj je tudi taka narava mojega dela in drugih obveznosti, da brez računalnika in povezave s svetom enostavno ne gre. Sem pa vsak dan kar po nekaj ur pred računalnikom. 

Si še samska?
Zaenkrat sem še samska, vendar ne osamljena. :)

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!