47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - Katja Matko

21.4.2010 12:07 - Pogovarjali smo se z novim playboyevim dekletom leta - Katjo Matko.

Kaj zate pomeni, da si playboyevo dekle leta?

Naziv Playboyevo dekle leta mi veliko pomeni, saj sem tako stopila v stopinje svojih predhodnic Nike Zalokar, Tine Lah, Nine Osenar, Sanje Grohar, Sabine Mali in Sanele Vukalić, ki jih imam vse za fatalne ženske, ki izžarevajo tisto nekaj, kar jih naredi tako posebne.

Pri slikanju si pozirala s pitonom. Ali se drugače bojiš kač?

Ne, kač se ne bojim, zdijo se mi fascinantne živali. V kolikor bi se jih bala ne bi pristala na takšno fotografiranje. Bojim pa se pajkov in to sem playboyevcem omenila raje že na začetku, da me ne bi presenetili s kakšnim osem nožnim kosmatincem.

Izvedeli smo, da si imela zanimivo prigodo na cesti z avtom. Lahko poveš malo več?

Imela sem srečo v nesreči. Na avtu so mi popustile zavore in zgrmela sem v obcestni jarek. Ker sem bila na manj prometni cesti, sem že obupana brskala po telefonu, koga naj pokličem na pomoč, nakar se mimo pripelje telekomov kombi. Gospodje so mi takoj priškočili na pomoč. Sicer smo imeli nekaj težav, saj je prva vlečna vrv podlegla teži avtomobila, a v drugo nam je uspelo. Ker avto zaradi pokvarjenih zavor ni bil vozen, so me gospodje zapeljali k frizerju, kamor sem že zamujala. Bila sem jim zelo hvaležna. Ker sem v torbici imela playboyeve set kartice, sem jim jih razdelila. Mislim, da so se kar razveselili.

Kako daleč si s študijem medicine?

Sem na polovici. Upam, da tudi druga polovica čim hitreje mine in da bom čim hitreje začela delati v željenem poklicu.

Kaj lahko poveš o kraju iz katerega prihajaš?

Toti moj Maribor (smeh). Kaj naj rečem, ponosna sem, da sem Mariborčanka. Sicer pa imamo Štajerci dobro voljo tako že v krvi.

Kakšne cilje imaš glede manekenstva v tem letu?

Delati čim več. Tudi zaradi izkušenj, ki so vedno dobrodošle. Več delaš, več imaš »kilometrine« in samo na ta način postajaš vedno boljši v svojem poslu.

Katera manekenka ti je za vzor?

Vzor mi je Vanesa Štefanovski. Prav ona  me je naučila prvih korakov v svetu manekensva, za kar sem ji zelo hvaležna in jo spoštujem. Zdi se mi izjemna manekenka, ki odlično združuje študij, službo in manekenstvo ob tem pa najde še čas za svoje najbližje. Nikoli si ne pusti videti, če je pod stresom, svoje delo vedno opravi profesionalno in z nasmeškom na ustih. Izžareva prav posebno enargijo in to je vrlina le redkih manekenk.

Kaj je najpomembnejše za uspeh na manekenskem področju?

Disciplina, disciplina in disciplina. Seveda je zelo pomembna tudi sama postava, izžarevanje, energija, ki jo imaš na odru. Vendar nič ne pride samo od sebe. Imeti moraš močno željo in jasno zastavljene cilje, le tako ti lahko uspe. Sicer pa to tako velja za vsa področja v življenju.

Kakšen namig za vse, ki si želijo uspeti v tem svetu?

Verjeti je potrebno vase in se ne ozirati za zlobne jezike. Kjer je volja je tudi pot. Seveda sta disciplina in vztrajnost, kot sem že rekla, najpomembnejši.

Kako ti uspeva opravljati vsa ta različna dela, ki se jim posvečaš?

Vse je v dobri organizaciji. Lahko si še tako zaposlen z različnimi stvarmi, a če si znaš vse lepo razporediti, se najde čas za vse. Sama imam koledarček, kamor si pišem dnevne aktivnosti, saj se tako lažje znajdem in vidim kje so mi ostale še kakšne »luknjice« za kakšno kavico s prijatelji.

Katera je bila tvoja največja odločitev v življenju?

Prav gotovo fotografiranje za Playboy. Seveda sem bila sprva v dvomih, kako bo fotografiranje vplivalo na mojo nadaljnjo kariero, a po odličnih fotografijah so dvomi popolnoma izginili, saj sem prejela številne pozitivne kritike in odprla so se mi mnoga nova vrata. Če gledam iz stališča, da sem poslala playmate leta, sem vsekakor morala ravnati prav.

Če bi o sebi napisala dve prednosti ter vsaj eno slabost, kaj bi rekla?

Prednost je to, da sem direktna in iskrena in zaradi tega ne prihajam v konflikte z ljudmi, ker rada takoj razrešim nejasnosti in nesporazume. Slabost pa vsekakor, da še vedno preveč verjamem v dobro ljudi in sem zaradi tega velikokrat razočarana.

Koliko časa na teden posvetiš internetu? Kaj ti je všeč na spletni strani najnaj.si?

Na internetu nisem veliko. Vsak dan toliko, da ostanem na tekočem z mediji, ker televizije praktično ne gledam. Poleg delovnih obveznosti s članki in intervjuji pa kdaj pa kdaj rada preberem tudi kakšen dober blog. Najljubši so mi blogi od Miše Margan.

Imaš še vedno fanta?

Ne, že nekaj časa sem samska.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!