47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - Mišo Stevanović

21.2.2010 13:50 - Pogovarjali smo se z nekdanjim barovcem, najemnikom svojega lokala ter medijsko še vedno prepoznavnim Mišotom Stevanovićem.

Kaj si delal pred barom in kaj kasneje?

Pred barom sem študiral računalništvo, pričel z delom v takrat zelo priljubljeni diskoteki Yucatan kot prvi flair barman (metanje steklenic, kozarcev, atraktivno mešanje ), za tem vodil manjši lokal v okolici Maribora, s prijateljem čez poletje prevzel cocktail bar v hrvaški istri, nora sezona, kasneje v Mariboru vodil in s prijatelji najel takrat ZELO priljubljen lokal LaCorrida. Pet poletnih sezon zapored bil najemnik cocktail bara v diskoteki v hrvaških Vodicah, delal kot Rent'a'Barman na raznih prireditvah, sprejemih, rojstnih dnevih in še in še.. V glavnem, dogajalo se mi je pretežno v tej branži, pustil študij računalništva in vpisal Organizacijo in management, zdaj sem sicer absolvent le te, a z izpiti kar daleč nazaj. J Po baru sva s prijateljem odprla lokal na mariborskem Pohorju, katerega sem sam po zimski sezoni zapustil, želim mu vse najboljše, za tem sem prevzel bar management v priljubljeni mariborski diskoteki Samsara, kjer sem po dveh letih prav tako skočil iz ladje in šel končno ČISTO na svoje, zdaj sem najemnik zelo simpatičnega lokala v Mariboru.

Kaj je zate pomenilo tekmovanje v baru? Bi se še enkrat udeležil istega ali kakšnega drugega tekmovanja?

Pomenilo mi je predvsem izziv in novo življenjsko izkušnjo. Glede na to, da sem se prijavil po predlogu enega izmed gostov, ki sem ga verjetno takrat prvič in zadnjič videl, sklepam, da mi je to bilo namenjeno.

Prišel je do šanka, naročil pijačo in me nekaj časa gledal med pripravo, bil kar malce osupel in izustil: » Mišo, ti MORAŠ v ta novi resničnosti šov – BAR«. Ker še nisem vedel o čem govori, sem se samo nasmejal in mu poklonil to pijačo in delal dalje. No, še isti dan sem doma zasledil reklamo na TV in šel pobrskat po spletu. Prijavil sem se in hkrati bil prepričan, da bom poklican na avdicijo. Tako je tudi bilo. NORO.

Toliko, kot sem doživel in se hkrati naučil v teh treh mesecih, neverjetno.

Kaj ti pomeni poraz v baru?

Pomenil mi je zgolj odgovor na moje razmišljanje. Vse prevečkrat smo ujetniki lastnih mislih in prepričanj. Ves čas v Baru sem si namreč govoril: »Samo drugi ne smeš bit. Samo v finalu ne smeš izgubit. Kadarkoli prej, samo takrat ne. Tri mesece boš v lokalu in potem ti bo VES trud nekdo speljal in ti boš dobil NIČ.« Tako je bilo. On je bil prepričan v svojo zmago, jaz ne. Ampak če sem čisto iskren, zmage res nisem pričakoval, kar hitro sem se zavedel, da je Andrej veliki večini ( vsem gorečim vernikom, skavtom, fantom, katerih deklice so me tu in tam pohvalile, .. ) bolj odgovarjal. Nič zato. Ne menjam pa občutka v finalu, ko je bil lokal nabito poln, ko je bilo pred lokalom cca. 1000 ljudi, ki je spremljalo finale na velikem platnu, ko jih je 90% skandiralo Mišo, Mišo, .. vsi so mi hiteli dat roko, objemat, mi razlagat kako sem jaz zmagal in ne on .. NORO v glavnem. Nikoli ne bom pozabil tega, definitivno, zapisano globoko v meni in hvala vsem tem še enkrat!

Kaj trenutno delaš? Kje te lahko vidimo?

Kot sem že v zgornjem odgovoru omenil, sem najemnik zelo simpatičnega in energičnega lokala v Mariboru – Glamour Cafe na Šentiljski cesti 49. Hkrati se mi ravno v tem obdobju odpira ena zelo zanimiva situacija, prav tako v gostinstvu, ampak na obali. Pustimo se presenetiti. Glede na to, da si že nekaj časa želim primernega lokala v našem prelepem mestu rož, bi bila to sekira v med.

Tvoja največja odločitev? 

Zaenkrat je bila to sigurno odločitev, da se prijavim v Bar. Se mi je življenje po tem kar spremenilo. Tako kot ima to dobre posledice, ima tudi slabe. Ljudje, ki so ti že prej zavidali življenje, ti ga zdaj še bolj. Ugotoviš kdo so pravi prijatelji in kdo tisti, ki te črpajo, da s tem sebe polnijo, uživajo tvoje bonitete in si s tem tlakujejo pot v družbeni lestvici in kdo so tisti, ki se ti smejijo in stiskajo roko, po drugi strani pa pljuvajo in uživajo v tvojih spodrsljajih. Vsakomur svoje, pravim jaz. Imamo manj prijateljev kot mislimo, a več kot vemo. Vse ja tako kot mora biti.

Tvoje prednosti, slabosti?

Prednost je sigurno predanost in pozitivno razmišljanje. Močna volja, dokazovanje sebi in drugim.

Slabost je mogoče naivnost, zaupanje v dobro v ljudeh.

Ali ti še vedno fitness veliko pomeni? 

Nasploh rekreacija mi v življenju pomeni ogromno, balzam za telo in dušo. Brez tega ne bi šlo. Na treningih izločam tisto negativo, ki jo nakopičim v sebi ob neljubih situacijah, ko se raje zadržim, kot reagiram.

Kaj svetuješ vsem, ki bi radi oblikovali svoje telo?

Najpametnejši nasvet je definitivno »manj jej, več migaj«. Več manjših obrokov dnevno, ki naj bodo bolj polni beljakovin in manj hidratov ( piščanec, puran, zelenjava, riž, sadje..). Zadnji obrok je ob 20h. Dosti vode. To je to.

Kje se vidiš čez 5. Let? Še vedno v lokalu?

Zelo dobro vprašanje. Lokal bom po vsej verjetnosti imel, a vprašanje če se vidim še izza točilnega pulta. Po vsej verjetnosti prej v kakšni večji organizaciji, kot analitik, obožujem statistike namreč, mogoče kot manager kakšnega večjega podjetja. Tudi v marketingu sem se že poizkusil in šlo je več kot odlično. Prodajal sem življenjska zavarovanja, prav tako super. Ah, se sploh ne obremenjujem, itak mi je namenjen uspeh. J

Kaj svetuješ vsem za uspeh, če bi radi npr. imeli svoj lokal?

Težko je govoriti o receptu za uspeh v lokalu. V bistvu ga ni. O tem smo že razpredali in mentalno masturbirali, a odgovora nismo našli. Če vprašaš mene, menim da je zelo pomembna železna volja, primerna izobrazba, pozitiven pristop in predvsem odnos do vsakega gosta posebej, primeren program in red ter disciplina v lokalu.

Kaj bi rad pomembnega naredil v letu 2010?

Zadal sem si par ciljev, a najpomembneje mi je ostati zdrav in srečen, v krogu dobrih prijateljev in družine. V življenju je vse tako nepredvidljivo, a hkrati točno določeno.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!