47
Izkoristi NAJNAJ popust!
15. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - vsestranska Tea Mašič

21.2.2010 13:08 - Pobližje smo spoznali plesalko znanih slovenskih in tujih glasbenih skupin, voditeljico, pevko ter še kaj.

S katerimi znani osebami si vse že sodelovala?

Omenila bi Karmo, Kingstone, Domena Kumerja, Natalijo Verboten, Žano, Dan D, Jana Plestenjaka, Davorja Radolfija, skupino Atomik Harmonik, Pika Božič, skupina Sound Attack, Dominik Kozarič, Dadi Daz, skupina Babilon ter z mnogimi drugimi. Meddrugim smo s plesno skupino NC Dance redno nastopale tudi v razvedrilnih oddajah Stojana Auerja, Maria Galuniča, ter na Melodijah morja in sonca, Miss Slovenije itd. Bila sem tudi ena izmed voditeljic oddaje TV SOS na Tv3. 

Kaj zate pomeni ples? Kaj pa petje?

Ples je sestavni del mojega življenja, ki se je začel kot odlično izhodišče za izražanje mojih gibalnih sposobnosti, ki kar niso nehale »deževati« iz mene že kot majhne deklice. Že od kar pomnim plešem. Verjetno sem plesala že v maminem trebuhu, je pa tudi možno, da sem se plesa kar nalezla, saj je bila tudi moja mama nekoč plesalka. Pomeni mi sprostitev, včasih tudi uteho, idealno priložnost za izražanje in prelevitev v drugo jaz, skratka navihano Teo. Ples je poleg igre, dostikrat povezan tudi s petjem, ki mi ni tuje in mi že dejstvo, da imam lepo barvo glasu, vsaj po mnenju mojih tedanjih pevskih pedagogov pomeni že zelo veliko. Petje sem vadila s pomočjo dveh pevskih pedagogov, pevke Sendi ter kasneje Diegota Barriosa Rossa. Prva »resnejša« priložnost pa se mi je ponudila z glasbeno skupino Karma, s katero sem dvakrat zaporedoma nastopila na hrvaškem izboru za Evrovizijo – DORA. Na področju petja bi bila v prihodnje zelo vesela tudi kakšne nove ponudbe.

Ali še vedno plešeš za glasbenike, skupine itd.?

Po vseh teh, lahko rečem bogatih plesno pevskih izkušnjah, sedaj bolj ali manj plešem le za svojo dušo, kjer lahko najdem sebe, svoj mir in navsezadnje uteho tudi, ko mi je hudo… Kot sem že omenila se preizkušam v novem plesnem trendu - ples ob drogu, ki je vse bolj in bolj popularen tudi pri nas v Sloveniji. Več o njem sem že povedala v enem izmed prispevku moje plesne prijateljice Martine Jeras.

Kaj, pa kakšno lepotno tekmovanje - si o tem kaj razmišljala npr. ali že kje tekmovala?

Lahko rečem, da imam za seboj tudi nekaj izkušenj iz lepotnih tekmovanj, sicer nobeno ni bilo preveč odmevno (morda prvi izbor Miss Smrklje, na katerem je sicer zmagala moja zelo dobra prijateljica), a sem vseeno poskusila in se ob tem neizmerno zabavala, ko sem videla kako so si nekatere punce to preveč jemale k srcu in potem bile obupane ter objokane, ker niso zmagale. Jaz sem ta tekmovanja jemala bolj za zabavo kot pa za neko resnično bitko, saj nisem ravno privrženka tekmovanj. Tudi tekmovanja v plesu mi niso blizu, saj ples ne jemljem kot tekmo oz. bitko, kjer si omejen s časom, z vrhunskim scenskim nastopom in dobro kostumografijo, če želiš priti do zmage. Zmaga je zame že dejstvo, da mi ples predstavlja »zdravo« drogo, brez katere mi živeti ni !

Katerega glasbenika bi izpostavila, saj si že z veliko katerim sodelovala?

Najraje in z velikim veseljem tu izpostavljam slovensko-hrvaško glasbeno navezo, skupino Karma, saj mi je sodelovanje z njimi ostalo v zelo lepem spominu, ker smo skupaj preživeli veliko časa in doživeli marsikakšne zabavne in nepozabne pripetljaje. Od slovenskih glasbenikov, pa bi izpostavila Kingstone, saj so zelo sproščeni. 

Tvoja največja odločitev v življenju?

Pred kratkim sem morala sprejeti zame osebno zelo bolečo in težko odločitev v mojem življenju, o kateri žal ne morem govoriti saj je preveč osebna, se pa nanaša na nekaj kar si že dolgo iz srca želim…Še vedno pa nisem izgubila upanja, le čas je tisti dejavnik, ki bo naredil svoje in mi zacelil rane.

Kaj, pa šola?

Zaključujem podiplomski študij na Ekonomski fakulteti, smer turizem.

Tvoj življenski moto?

Kdor niti nikdar ne začne, ne more niti nikdar končati!

Ali od plesa lahko živiš? Kaj, pa ti si veliko zaslužila?

Mnogi plesalci vemo, da se od plesa lahko kvalitetno živi le v tujini, kjer pa je konkurenca zelo huda in neizprosna. To lahko vidimo že v marsikateri plesni oddaji na MTV-ju. Torej pri nas je to nemogoče, naš trg je tudi s tega vidika žal premajhen. Sama od plesa nisem nikoli zaslužila nekih bajnih vsot, bi pa lahko rekla, da je bil vsak evro dobrodošel, saj je bilo navsezadnje potrebno poskrbeti za plačilo kostumov, čevljev, ličil, itd. kar pa ni ravno poceni. 

Si finančno samostojna?

Da, od 18. leta starosti.

Kaj delaš, ko ne plešeš ali poješ?

Izkoristim čas za dober klepet s svojimi prijateljicami, za raznorazne izhode v naravo, kino, teater, poslušanje glasbe in če mi le uspe, prebrati tudi kakšno zanimivo literaturo. Sicer pa skušam čimveč potovati, saj mi tudi to predstavlja sprostitev in polnitev mojega duha. 

Kaj, pa ostali športi?

Poleg plesa me zanimajo športi z žogo naprimer tenis, badminton in odbojka.

S čim se ukvarja podjetje, kjer delaš?

Podjetje, kjer sem trenutno zaposlena se ukvarja s svetovanjem in vodenjem projektov v povezavi z javnimi razpisi na EU in nacionalni ravni, izdelavi podpornih dokumentov, kot so npr. poslovni načrti, študije izvedljivosti, investicijski programi, strategije ipd. 

Kakšna tvoja prednost in slabost?

Sebe uvrščam predvsem med odgovorne in zanesljive osebe, pripravljene priskočiti na pomoč. Kot slabost pa bi tu izpostavila pomanjkanje časa za svoje najožje družinske člane. To je nekaj, kar moram v bodoče temeljito popraviti!

Kaj, pa kakšna tvoja posebnost?

Bojim se višine in adrenalinskih športov. Govorim več jezikov angleško, nemško in pasivno tudi italijansko. Naj omenim še, da dobim alergijo, če kdo napiše moje ime z j-jem.

Kaj, pa tradicionalne lastnosti ženske npr. kuhanje, nakupovanje?

Rada kuham, predvsem rada pripravim čokoladni sufle. Ne maram gužv ob razprodajah, drugače pa rada nakupujem.

Tvoja skrita želja?

Imam željo plavati z delfini.

Kdaj občutiš poraz?

Ko izgubim bitko. Praviloma, pa dolgo vztrajam.

Kje se vidiš čez 5. let?

Čez 5 let se vsekakor vidim obdana v toplem objemu družine kot neprecenljive vrednote in svojih sončkov, upam, da do takrat že dveh…

Ali imaš partnerja?

Trenutno sem še samska, vendar to ne pomeni, da nisem obdana s simpatijo.

Kaj bi še povedala za konec?

Po dolgem času javnega nastopanja, se bom v kratkem zopet pričela pripravljati na nek plesni spektakel…

Videoji, kjer lahko Teo tudi vidite:

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!