47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - pevka Taya

13.1.2010 12:26 - Foto: Gregor Hočevar, Sašo Domijan - Tanja Adamič znana, kot Taya je odgovorila na zanimiva vprašanja o svoji pevski karieri in osebnem življenju.

Poznamo te, kot pevko. Kakšen nasvet imaš za vse tiste, ki si želijo uspeti v petju? Kakšen nov komad v kratkem?

Uspeh v petju je dosti relativen. Nekaterim je pomembno, da so kot pevci izpostavljeni medijem, drugim kvaliteta, tretjim količina nastopov in tako naprej. Je pa zelo pomembno, da tisti, ki si želijo biti prisotni na sceni kot pevci dolgoročno, vztrajajo in se ves čas poučujejo v tej smeri. Trenutno imam zunaj novo pesem z naslovom Odpri oči, za katero sem posnela tudi videospot. Vesela sem, da sem pri pesmi veliko pripomogla s svojimi idejami in napisala zanjo prelepo besedilo. Rada sem več kot samo pevka, torej tudi avtorica.

Zakaj si izbrala glasbo in ne več lepotna tekmovanja?

Lepotna tekmovanja so lepa izkušnja, na katero sem lahko le ponosna. Vendar pa je zmaga na lepotnem tekmovanju nekaj čisto drugega, kot glasba in se ne more primerjati z občutki, ko izdaš novo pesem in posnameš videospot, ki je produkt mojega lastnega truda in želja. Glasba je bila pri meni prisotna že v osnovni šoli, ko sem obiskovala glasbene festivale in je bila vedno prva ljubezen, ker pa je težko kar postati samostojna pevka, sem upala, da mi bodo lepotna tekmovanja odprla kakšna nova vrata.

Kaj ti je všeč in, kaj te moti v glasbenem svetu?

Sam glasbeni svet je super, saj je za vse dovolj prostora. Tega se zavedamo tudi glasbeniki in zato vztrajamo. Žal pa nas je v Sloveniji le  2mio, kar je po moje edini minus, saj vsi glasbeni stili ne morejo dobiti dovolj podpornikov, da bi lahko preživeli. Veliko glasbenikov se tako raje prilagodi stilu, ki je večini poslušalcev bližje, vendar s tem izgubijo svojo prvotno smer, v kateri bi morda bili zelo dobri. Ni prav da glasbeniki prilagajajo glasbo občinstvu, samo, da bi lažje veliko nastopali.

Vemo, da si tudi redno zaposlena. Kaj natančno delaš? Ali to pomeni, da se s petjem v Sloveniji ne, da živeti?

Seveda se da tudi pri nas živeti od petja, vendar odvisno od izvajalca do izvajalca. Sama žal od petja še ne morem živeti, saj zaenkrat v ta projekt več ali manj le vlagam in ker sponzorji ne pomagajo s finančnimi sredstvi, druge izbire nimam, kot da pridno hodim v službo. 

Kako ti uspeva opravljati vsa ta različna dela, ki se jim posvečaš?

Moje osebno prepričanje je, da če nekaj delaš profesionalno, lahko vse narediš dobro. Glasbo delam z ljubeznijo, tako da tukaj sploh ni vprašanje kako, vse ostalo pa mora biti narejeno in se trudim speljati čim bolje in zelo profesionalno. Res pa je, da delati dve karieri pomeni, da včasih napredek ni viden čez noč, saj imaš pol manj časa, za enega in za drugega. Sama sem nase zelo ponosna, saj vem koliko časa vlagam v svoji karieri in ko vidim, da mi gre celo bolje, kot nekaterim že samo ustvarjanje ene kariere, sem zelo zadovoljna.

Se še vedno ne boš nikoli slikala gola?

Do popolne golote sem imela vedno zadržke, čeprav so fotografije golih deklet v reviji Playboy izredno lepe. Slikala pa sem se že v pomanjkljivih oblačilih, kopalkah, spodnjem perilu in fotografije so lepe, tako da sem zadovoljna, da jih imam v svojem arhivu, nekatere pa še izidejo v kratkem, saj sem sprejela zame zanimiv izziv.

Katera je bila tvoja največja odločitev v življenju?

Ne bi mogla definirati odločitev po pomembnosti, saj je v danem trenutku vsaka odločitev zelo pomembna. Morda pa to pravim zaradi tega, ker je še nisem sklenila, hihi

Če bi o sebi napisala dve prednosti vsaj eno slabost, kaj bi rekla?

Moja slabost je zagotovo moja trma, ki je obenem tudi moja prednost. Torej trmasto vztrajanje pri stvareh v katere verjamem je lahko odgovor za slabo in dobro lastnost.

Koliko časa na teden posvetiš internetu? Kaj ti je všeč na spletni strani najnaj.si?

Skoraj vsak dan preverim Facebook in Myspace profil, veliko časa preživim na slomediji in youtubu, kjer uživam v raziskovanju nastopov in koncertov mojih priljubljenih glasbenikov. Rada pa pogledam tudi spletne strani z zanimivimi informacijami, predvsem z uporabnimi in med te spada najnaj.si, ki jo z veseljem prebrskam kadar imam čas. 

In še za moški del občinstva... Kaj prvo opaziš na moškemu in, kaj te odbija? Si zaljubljena? Si še samska?

Predvsem je pomembno kaj me pri moških odbija. Predrznost in narcisoizem sta dosti moteča dejavnika, vendar ni hujšega kot moški, ki misli, da lahko zaradi svojega statusa dobi mojo pozornost. Sem ena izmed tistih "Independent woman" o katerih so velikokrat prepevale Destinys Child, ki želi sama plačevati za svoje položnice, za svoj avto, svoje čevlje. Je pa lepo, ko mi moj dragi podari kakšno stvar, ki sem si jo skrivaj želela in mi jo prinese na običajen dan, ko najmanj pričakujem. Torej nisem samska in sem srečna s svojim dragim.

Kaj bi rekla o sodelovanju s sponzorjem Honda Ambrož?

Kot sem že omenila, vozim svoj avto, ki ga imam zelo rada, saj je bil točno ta model res moja velika želja.  Ker pa sem ljubiteljica avtomobilov imam veliko srečo, da sem spoznala Ambroževe, ki imajo svoj salon Honda. Boris, ki je tam vodja prodaje vozil, mi večkrat ponudi njihove lepe avtomobile za nastope in vse nove modele. S tem prihranim veliko kilometrov svojemu avtomobilu, uživam v Hondicah in ja, če bi imela Hondo bi si kupila novega Accorda, ker me je res najbolj udobno vozil naokoli.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!