47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju – Yuri Bradac o spotu z Lady Gaga

1.12.2009 11:42 - Za najnaj.si smo se ekskluzivno pogovarjali z znanim slovenskim manekenom in igralcem Jurijem Bradačem oziroma znanim, kot Yuri Bradac. Zanimal nas je nastop s svetovno pevko Lady Gaga.

Kaj nam lahko poveš o sodelovanju z Lady Gaga?

Vse skupaj se odvija tako zelo hitro, da težko se sam vse skupaj sledim. Sploh, če pomislim, da pred dobrim mesecem nisem niti sanjal o tem, kar se dogaja sedaj. Lady Gaga mi je bila pred sodelovanjem znana le z medijev in glasbene scene.

Kakšni so, pa odzivi po sodelovanju s tako znano pevko?

Odzivi so veliki, kot tudi kaže gledanost spota, saj je samo na youtube.com bilo več, kot 30 milijonov ogledov v treh tednih. Trenutno je najbolj predvajan spot na Myspacu itd.

Ali si dobil zaradi sodelovanja, kakšno ponudbo več?

Na kakšen način mi bo ta projekt odprl vrata za naprej, je še prehitro govoriti, je pa bilo že kar nekaj klicev v zvezi z njim oziroma s poslovnega sveta. Naj povdarim, da ostajam na realnih tleh, vzel sem ga, kot en zelo uspešen projekt v moji nadalnji karieri, ki je poplačan z mojim trdim delom in uspešnimi projekti v preteklosti.

Verjetno ti še kdo pomaga na tvoji poti?

Imam zelo uspešne ljudi, ki stojijo za menoj in skrbijo zame. Mislim predvsem na agencije in njihove agente in samostojne managerje. Vesel sem pa vseh čestitk in ljudi, ki mi privoščijo uspeh, predvsem pa bivših sodelavcev oziroma prijateljev z manekenskega sveta s katerimi že dalj časa nismo v stiku. Kontaktirali so me praktično z vsega sveta, od Tokija do Amerike.

Ali te je bilo med snemanjem, kaj strah?

Če vam zaupam se po dveh zaprtih dneh v studiu tu in tam pojavi tudi malo nervoze (sploh z masko, ki ni najbolj udobna) oziroma, da bi najraje odletel strran od snemanja, ampak takrat moraš ostati najbolj zbran in profesionalen in ne prenašati tega na druge. Še posebej, ko se kadri menjavajo ali, ko nisi ti v njih itd. Pri ostalih igralcih je bilo enako.
Naj povem, da je v nekem trenutku produkcija to pri meni zaznala in so me povabili v njihov avtobus prirejen v pisarno (s televizijami, straniščem, sobico itd) in mi s toplo besedo dali energije, ter, da naj vzdržim in ne popuščam. Spomnim se še vedno v živo njihovih besed: Yuri splačalo se bo, boš videl. Skratka razumeli so me.

Zakaj si imel v spotu zlato masko?

Zlata maska je zanimiva zgodba in postaja že nekakšen del mene ( med drugim sem zasledil na televiziji- Hollywood Celebrity News, reportažo o spotu in o možu z zlato masko- The man with a golden mask. Pogovor je tekel namreč tudi o meni, da mi je ime Yuri Bradac in prihajam iz Slovenije, kar me se posebej veseli, da so omenili Slovenijo. Masko je bilo sigurno naporno nositi vse te ure, ampak sem jo ob vsaki prekinitvi normalno tudi snel.

Kaj, pa tatuji, ki so vidni v spotu?

Tatuji so bili povzeti z enciklopedij in  najnevarnejših gangsterjev oz.mafijašev iz Amerike in nekdanje Sovjetske zveze. Vsak znak je predstavljal neko zgodbo oz. simbol in res so bili videti resnični. Zame so porabili več ur, da so jih narisali. Po snemanju nisem dovolil, da mi jih očistijo in sem jih še kaksen teden po snemanju imel na sebi in ostal v karakterju.

Kaj lahko poveš, kar nismo opazili v video spotu?

Lady Gaga se je večkrat name vsedla ne samo enkrat, pa še kaj drugega je naredila, ampak v takšnih primerih seveda igrajo izkušnje in moraš ostati neoseben, povsem profesionalen in se ravnati po navodilih režiserja in pevke. Občutek je bil odličen, kot pri vsaki ženski, ki se vsede nate in tudi rok nisem imel zavezanih. Predvsem drug dan, ko sva snemala sama se je dogajalo veliko zanimivega in tudi smeha je bilo ogromno. Bilo je ogromno perverznih govoric, takšnih in drugačnih. Še režiserja sva večkrat spravila v smeh.

No pa, da vam razkrijem en primer vaje: Hodi Gaga proti meni s tistim medvedom in jaz sedim na postelji. In, da me še bolj motivira oziroma, da mi je lažje stopit v karakter mi pravi z visokim tonom- Yuri jaz sem zdaj tvoja, ti si me kupil. Razumeš jaz sem tvoja last, plačal si zame 100.000 dolarjev in tako naprej. In jaz sem ji seveda v istem trenutku dal vedeti: Gaga, jaz bi zate dal tudi 200.000 dolarjev, če bi bilo potrebno. In tako je bil smeh tukaj z vseh strani, ona pa me obenem še objame in sede zraven mene ter doda, ooo najlepša hvala Yuri, kako si ti dobrosrčen...kako lepo!

In za kaj v zgodbi z Lady Gaga sploh gre?

Jaz kot milijonar in šef mojega klana pridem na avkcijo in kupujemo in se odločamo ali bomo kupili Gago in bo moja ali ne. Spije se velike količine vodke in užije veliko drugih substanc in ona me hoče skozi spot prepričati, da me je vredna in narediti vse. Potem nas le naposled prepriča, vendar je to samo moj ego in, da ji dokažem, da jo lahko imam in je moja last, brez kakšnih emocij. Ne pomeni mi veliko, zato tudi Bad Romance in videli ste kaj sledi na koncu, ko vidi Gaga resnico.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!