47
Izkoristi NAJNAJ popust!
17. december 2017
42
 
NajNaj.si on Facebook
 
novica

Ekskluzivni intervju - plesalka Andreja Vakselj

23.11.2009 15:42 - Pogovarjali smo se z Andrejo Vakselj, ki svoje življenje posveča plesu. Bila je svetovna, državna in evropska prvakinja v hip hop formacijah.

Poznamo te, kot plesalko. Kakšen nasvet imaš za vse tiste, ki si želijo uspeti v plesu?
Da preživijo svoje dneve v dvoranah in trenirajo, saj treningov ni nikoli preveč. Pomembno je tudi izobraževanje v večih plesnih šolah ter državah, saj dobiš čim već izkušenj ter raznolikost plesnega znanja. Moraš biti pripravljen na odrekanje in si uspeh močno želeti, vendar samo želja ni dovolj. Pomembno je da se izobražuješ v več plesnih stilih, da postaneš raznovrsten plesalec. Nenazadnje pa je seveda pomembno, da imaš okoli sebe ljudi, ki te spodbujajo in verjamejo vate. Jaz imam se posebej srečo ker imam družino, brez katere mi ne bi uspelo vse to.

Ali se veliko izobražuješ na plesnem področju?
Izobraževala sem se v Londonu, Nemčiji, Češkem, Ameriki itd.

Ali ples učiš tudi druge?
Poučevala sem v več plesnih šolah, trenutno v plesni šoli Prodance Mihe Krušiča, kateremu sem še posebaj hvaležna.

Nastopaš tudi v več videospotih?
Res sem posnela sem že več videospotov. Najbolj odmeven je bil spot Calabrie 2007., ki je na francoskih lestvicah celo dosegal prvo mesto.

Kateri je zate najboljši plesalec in plesalka?
Poimensko ne bi mogla izpostaviti samo enega plesalca, saj me trenutno inspirira več plesalcev. Najboljši plesalec mora obvladati več stilov in biti dober, ne samo v plesu, ampak tudi v nastopanju in prezentaciji koreografij. Slovenija ima po mojem mnenju veliko dobrih plesalcev.

Lahko s plesom zaslužimo?
Jaz služim izključno s plesom.

Kaj, pa lepotna tekmovanja?
Hmmm... Odvisno katerega tekmovanja se udeležiš. Moram reči da sem se nekoč dveh udeležila, ampak mi ni bilo všeč, pač ugotovila sem, da nisem ”material” za te zadeve. Je pa včasih dobra promocija za dekleta in odskočna deska v slovenski medijski prostor, da s tem postanejo bolj prepoznavna in opazna.

Kako ti uspeva opravljati vsa ta različna dela, ki se jim posvečaš?
Ja včasih se se sama vprašam kako zdržim vse treninge, ki jih imam skozi teden (sama poućujem hip hop v Pro dance studiu, hodim na svoje redne treninge v Kazino, imam treninge za showe, nastope. Na dan imam od 4 do 8 ur treningov). Ampak odgovor je preprost, moja želja da postanem vrhunska plesalka je tako močna, da se vse bolečine , izmučenost, odrekanja, izničijo v primerjavi s tem.

Kje boš preživela novo leto?
Nekje v tujini z najboljšo prijateljico Ado.

Katera je bila tvoja največja odločitev v življenju?

Največja in tudi najboljša seveda, da se želim s plesom poklicno ukvarjati, dokler me bodo noge držale. Verjamem v to odločitev in se ji predajam vsako sekundico svojega življenja.

Kdaj občutiš poraz?
Poraz zame ne obstaja.

Nekaj posebnega o tebi?
Nora sem na božične praznike. Naredim tudi najboljšo skutino torto v Ljubljani.

Če bi o sebi napisala dve prednosti vsaj eno slabost, kaj bi rekla?
Moja prednost je da sem zelo vztrajna in predana stvari ki si jo želim. Ko se za neko stvar odločim, jo speljem do konca. Za slabost pa bi rekla, da se mogoče včasih preveč ukvarjam z mnenjem drugih, oziroma pustim da me zavist drugih prizadane, ker sem se vedno malo negotova. Trudim se da je takih situacij čim manj.

Koliko časa na teden posvetiš internetu? kaj ti je všeč na spletni strani najnaj.si?
Dnevno preživim na internetu do 2 uri, da uredim in odpišem na vse maile, ki jih dobim v zvezi z nastopi in showi, ter odkar sem clanica facebooka me tudi ta večkrat povleče vase, saj se rada pogovorim tudi s prijatelji iz vsega sveta. Spletna stran najnaj.si mi je všeč zato, ker je zelo vsestranska. Na njej lahko najdes tako aktualne novice, kot tudi kino spored, vremensko napoved, horoskop. Torej stran, ki je zelo prakticna in uporabna.

In še za moški del občinstva... Kaj prvo opaziš na moškemu in, kaj te odbija? Si zaljubljena? Si še samska?
Ja trenutno sem samska.  Lahko bi rekla, da če bi ostala malo dlje v LA-ju, da bi se mogoče zaljubila. Sem kar izbirčno dekle in rada imam posebne, nevsakdanje moške ki me znajo ”obrnt” s karakterjem. Že veckrat sem si rekla, da nikoli več ne bom hodila s plesalci, ampak se temu kar ne da izogniti. Pri fantih me odbija, če so pretirano samozavestni in me ne spodbujajo pri plesu. Najprej pa opazim oči, ustnice, nasmeh in zadnjico. Velik plus je tudi, če se zna premikati oziroma plesati.

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!