47
Izkoristi NAJNAJ popust!
18. julij 2018
42
 
NajNaj.si on Facebook
 

Vanesa Štefanovski


novica

Bonjour Paris!

28.12.2010 22:47 - Leto je spet naokoli in božič je pred vrati. Ker je Madrid okrašen v božičnem duhu že od začetka decembra, sem se letos odločila, da se odpravim v sosednjo Francijo in izkusim božično vzdušje v Parizu.

Tako smo se s prijateljema Tamaro in Renejem  odpravili doživetjem nasproti. V mesto luči smo prispeli zgodaj zjutraj, zato smo se kar odpravili po ogledih. Prva postojanka je bila na slavni ulici Champs Elysees in Arc-de-Triomphe, do katerega vodi 12 avenij, med njimi tudi Elizejske Poljane. Danes na Elizejskih Poljanah prevladujejo trgovine in turistični lokali, videli pa smo tudi ogromno avtomobilskih salonov in kinodvoran. Po poti proti naslednji postojanki smo se še ustavili na mostu Alexandra III, kjer smo imeli čudovit pogled na reko Seno in delček arhitekturnega čudeža- Eiffel tour. Sprehod po glavni ulici Pariza nas je pripeljal do glavnega vhoda,  v park pred muzejem Louvre.  Louvre je najbolj obiskan muzej na svetu, zato ni bilo nobenega dvoma  da tudi mi ne bi bili deležni skrivnostnega nasmeha  Mona Lise in drugih umetnin  ki jih hranijo. Po ogledu smo se odpravili pogret v bližnjo kavarno, nato pa nazaj na glavno ulico, kjer nam je zastal dih. Ker smo prispeli v Pariz ob zgodnjih urah nismo opazili lučk in dekoracije, a ko se je znočilo, smo takoj vedeli  zakaj je Pariz mesto luči. Dekoracija je narejena tako okusno in estetsko, da se ti za trenutek zazdi  da si v pravljici. Sprehodili smo se še ob stojnicah, kjer so ponujali hrano in pijačo in seveda pregrešno drage čokolade.

Ker smo odšli le na kratek oddih in ker je v Parizu ogromno za videt, smo se odločili, da nadaljujemo oglede s turističnim avtobusom. Tako smo v uri in pol videli Plaza de Concorde, Opera Garnier, Notre Dame… Naslednji dan smo se odpravili na težko pričakovani Eifflov stolp. Zaradi mraza sva se s Tamaro hitro odpravili v bližnjo kavarnico, kjer sva za kavo odšteli 5 eurov, Rene pa je bil dovolj pogumen, da se je odpravil na sam vrh stolpa.

Ogledali smo si tudi prestižno ulico, kjer domujejo sama velika imena- Dior, Versace, D&G, Prada, LV,…. To je bila paša za oči. Čas je minil zelo hitro in kmalu smo že sedeli na letalu proti Madridu in naša pariška pravljica se je končala. Zagotovo bo pa moj naslednji obisk Pariza v poletnem časuJ

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!