47
Izkoristi NAJNAJ popust!
18. julij 2018
42
 
NajNaj.si on Facebook
 

Miša Margan


novica

Bodi moj Valentinček

13.1.2011 17:51 - Ali praznik svetega Valentina, ki ga praznujemo 14. februarja se že hitro približuje. Komercialni pomen je dobil šele po visokem srednjem veku, ko je čedalje bolj prevladovala sla po ljubezni. Pred tem so ga slavili kot rimskokatoliški dan posta v čast slavnemu Valentinu.

Za Valentinovo ne manjka ljubezni, ki si jo partnerji izkazujejo s pošiljanjem čestitk, kartic, ljubezenskih pisem. Ali pa s podarjanjem kakšnih malenkosti. Kot so čokolade, plišaste igračke…

Valentinovo je po številu poslanih pisem na drugem mestu, saj ga prekaša le Božič. Okoli dobre milijarde pisemskih ovojnic se pošlje širom sveta. Ni kaj, lepa številka zaljubljenih, ki želi deliti svoje občutke. Nekje sem prebrala, da celo 85 % od tega valentinova darilca kupujejo ženske.

Ampak dragi moški, zaradi tega ne rabite zaostajati. Dovoljeno je, da za Valentinovo podarite tudi kakšen kos nakita ali kakšno čudovito dišavo. Nedavno je svojo dišavo predstavila tudi Christy Turlington BurnsSLIP INTO, ki ga boste lahko kupili  pri podjetju AVON v mesecu februarju. Torej naravnost primerno darilce za vašo Valentino.

Če se pa boste potrudili, pa boste omenjeno dišavo lahko dobili pran na spletnem portalu NajNaj.si, ampak morali boste natančno spremljati datum objave nagradne igre. Ampak da se vrnem nazaj na bistvo Valentinčka…

  

novica

Zgodovina

Zelo zanimiva je tudi zgodovina samega praznika, ki bojda sega v 14. stoletje. Takrat so v Angliji in Franciji ta dan obeležili, kot dan ženitve ptičkov. Ljubici so si takrat pričeli izmenjevati pisemca in se poimenovali kot Valentini. Kar nekaj legend živi okoli tega nastanka. Ena govori celo o mučenju svetega Valentina, ki naj bi ječarjevi hčerki predal ljubezensko pismo na katerem je bilo zapisano »Tvoj Valentin«. Vse ostale legende se tako ali drugače navezujejo na ljubezen. Kar je vedno zanimiva tema.

Naj bo vaše Valentinovo nekaj posebnega. Ne dovolite, da kljub vsemu komercialno vzdušje trgovcev pokvari vaše občutke do ljubljene osebe. Pa tudi če ga ali jo razveselite s kakšno malenkostjo, verjemite, ni ga lepšega občutka, kot je da nekdo misli nate!

 Tudi jaz mislim na VAS!

Vaša Miša

 

 

 

Dodaj na Facebook

Komentarji

Za pisanje komentarjev se morate prijaviti v sistem, če še niste registrirani se brezplačno registrirajte. Kliknite za prijavo ali registracijo!